Kidsgym

OTROŠKI FITNES

Z nezdravim načinom življenja se ne srečujejo le odrasli. Tudi otroci preživljajo premalo časa ob telesnih aktivnostih. Posedanje za računalnikom ali televizorjem vsekakor ni zdrav način življenja. Posledice se kažejo v nepravilni telesni drži, preveliki telesni teži, slabi motoriki, majhni vzdržljivosti, itd.

Program vadbe je oblikovan tako, da ustreza otrokom od 4 leta dalje. Izvaja se na prilagojeni hidravlični fitnes opremi, ki predstavlja najučinkovitejšo in najvarnejšo obliko vadbe moči za otroke. Le ta pri otrocih uravna neenakomerni razvoj kosti in mišic, pri katerem se kosti razvijajo hitreje kot muskulatura. Vadba na hidravlični opremi vzpodbuja razvoj gibljivosti, orientacije in koordinacije. Program vadbe se prilagaja starosti otrok. Osnovno izhodišče programa ostaja igra, kot najpomembnejši del otroškega življenja.

Ker program ne temelji na tekmovalnosti, uspe pritegniti tudi otroke, ki iz najrazličnejših razlogov gojijo odpor do športa in telesne aktivnosti. 
V otroškem fitnesu vidimo čudovito priložnost, da celotni družini ponudimo organizirano telesno aktivnost. Namesto pasivnega varstva otrok, lahko ponudimo program, ki se bo otrokom nepozabno vtisnil v spomin.

KIDSGYM  – otroške fitnes naprave

Telesna neaktivnost postaja največji problem sobobnega sveta. Ne le starejši, tudi otroci se čedalje manj gibljejo. Igralna ročka na računalniku postaja edino orodje za vadbo. Če k temu dodamo še neprimerno prehrano, dobimo kombinacijo, ki jo le s težavo obvladamo.

KIDSGYM predstavlja kvalitetne otroške hidravlične fitnes naprave, v celoti izdelane v EU, ki so plod dolgoletnih izkušenj in razvoja g. Alojza Polovška in njegovega tima sodelavcev in so namenjene vadbi otrok od 5 do 12 leta starosti.

Hidravlični upor – hidravlični cilinder

KidsGym otroške fitnes naprave niso opremljene z utežmi, temveč upor ustvarja hidravlični cilinder, ki predstavlja “srce” naprave. 
Hidravlični upor lahko primerjamo z gibanjem v vodi. Hitreje ali močneje izvedemo gib, večji je upor vode. 

Hidravlični upor se v primerjavi z uporom na izotoničnih napravah (klasičnimi z utežmi ali pnevmatskimi na zrak) razlikuje po tem, da omogoča vlečenje in potiskanje s hitrostjo – močjo, ki se prilagaja vadečemu. Hitreje kot potiskamo in vlečemo, večji je upor, ki ga premagujemo. Hidravlični upor, kot princip delovanja fitnes naprav, je pričelo prvo uporabljati ameriško podjetje Henley Int. v 80. letih. Opremo, ki je bila prvotno namenjena rehabilitaciji in vadbi športnikov, so poimenovali omnikinetična – upor se popolnoma prilagaja vloženi sili, ne glede na hitrost izvajanja, v vsaki točki določenega giba. Obremenitev, ki jo dobimo med vadbo je tako vedno optimalna. To je tudi razlog, zakaj je oprema primerna za vadbo otrok od 5 do 12 let.

Oprema

KidsGym je serija opreme, ki jo odlikuje kompaktnost, gibljivost in prilagodjivost. Naprave so izredno lahke. Za lažje premeščanje so opremljene s kolesci. Tako enostavno spreminjamo postavitve oziroma v primeru uporabe opreme v večnamenskih prostorih, opremo pospravimo.

Naprave so projektirane tako, da ne zahtevajo dodatnih nastavitev, ne glede na velikost uporabnika (100 – 150 cm). To je predvsem pomembno pri programih krožne vadbe, kjer bi izguba časa pomenila tudi slabši učinek vadbe.

Naprave zagotavljajo maksimano varnost med vadbo. Glede na funkcionalni princip (hidravlika), ja naprava sama po sebi pasivna. Pri vadbi niso otroci nikoli prisiljeni premagovati ali zadrževati bremena ter bi jim v primeru preobremenitve (oz. pretiravanja) grozila nevarnost poškodbe. Ko prenehajo z gibanjem se ustavi tudi ročica. Upor, ki ga nudi naprava, je vedno enak vloženi sili (moči) otroka.
Serijo naprav KidsGym sestavlja 9 različnih naprav, ki pokrivajo mišične skupine celega telesa. Kot je bilo omenjeno, zaradi funkcionalnega principa hidravlike  (omnikinetike) s koncentrično kontrakcijo mišic in delom nasprotnih si mišičnih skupin, ena naprava nadomešča dve izotonični napravi.
Skoraj vsaka od naprav omogoča izvajanje več različnih vaj, kar še dodatno povečuje učinkovitost naprav in pestrost vadbe.  

Za vse informacije, ponudbe, naročila in cenik nas kontaktirajte.

HIDRAVLIČNE NAPRAVE KIDSGYM

Novo serijo opreme odlikujejo mehkejše linije, sodobnejša oblika in maksimalna robustnost.

Metuljček –
BUTTERFLY 

Naprava namenjena krepitvi prsnih in hrbtnih mišic.

Sedeči potisk in vlečenje z rokami –
SEATED CHEST PRESS/ROW

Naprava namenjena krepitvi prsnih in hrbtnih mišic.

Sedeči potisk in vlečenje z rameni –
SHOULDER PRESS/LAT ROW

Naprava namenjena krepitvi mišic  ramenskega obroča in hrbta.

Iztegovanje in krčenje nog – KNEE FLEX/EXT

Naprava za krepitev upogibalk in iztegovalk nog.

Iztegovanje in krčenje rok – BICEPS/TRICEPS

Naprava za vadbo iztegovalk in upogibalk rok.

Adukcija/abdukcija – HIP AD/AB 

Naprava namenjena krepitvi primikalk in odmikalk nog.

Upogibanje trupa – ABDOMINAL/BACK

Naprava za krepitev trebušnih in hrbtnih mišic.

Počep – SQUAT

Naprava za vadbo mišic nog.

Dvig iz počepa – DEAD LIFT

Naprava za krepitev mišic nog in ramenskega obroča.

Stoječe veslanje –
UPRIGHT ROW/TRICEPS PRESS

Naprava nemenjena krepitvi mišic ramenskega obroča in rok.

Večnamenska veslaška naprava – MULTIFUNCTIONAL ROWER

Univerzalna naprava za krepitev muskulature celega telesa.  

Potiskanje z rokami – INCLINE CHEST PRESS/ROW
Naprava za krepitev mišic prsi, ramenskega obroča, hrbta in rok. 

Igralna palica – JOY STICK
Naprava za vadbo mišic celotnega trupa.

Sedeči dvig in potisk z rokami – DIP/SHRUG
Naprava za krepitev mišic rok in trupa.

Sedeče veslanje – SEATED LONG ROW/PRESS
Naprava za krepitev mišic prsi, hrbta in rok.

Za vse informacije, ponudbe, naročila in cenik nas kontaktirajte.

Univerzalna naprava – MULTIGYM

Naprava za vadbo celega telesa.

Program

KidsGym XC ali OTROŠKI FITNES je program krožne fitnes vadbe za otroke od 5 do 12 let. Namen programa je promocija zdravega telesa s pomočjo zabavnega učenja in telesne aktivnosti.

Cilj programa je pritegniti otroke, da pričnejo s telesno aktivnostjo in začutijo gibanje kot pomemben sestavni del njihovega življenja. Pomeni spoznavanje s športom in zdravim načinom življenja. 

KAKO DELUJE

OTROŠKI FITNES obravnava vadbo otrok iz različnih zornih kotov. Kardoivaskularne sposobnosti se razvijajo z aerobnimi aktivnostmi in igrami, ki jih spremlja glasba. Mišična vzdržljivost in moč se povečujeta na hidravličnih fitnes napravah KidsGym. Motorične sposobnosti in koordinacija se razvijajo z uporabo različnih pripomočkov in opreme, kot so žoge, platoji za poskoke, keglji, kolebnice, …ipd.
Poleg razvijanja fizičnih sposobnosti pa program razvija tudi socializazijo in promovira zdrav način življenja.

Ko otrok raste in se razvija prehaja skozi različne nivoje duševnega in telesnega razvoja. S ciljem, da bi omogočili otrokom varno in zabavno vadbo, ki ustreza njihovim sposobnostim, delimo otroke v različne starostne skupine. 

Pet in šest let

Otroci se zabavajo. Program je osredotočen na razvoj osnovnih motoričnih spretnosti in se nadaljuje z zahtevnejšimi nalogami in osnovnim izobraževanjem o telesu in vadbi

Sedem do deset let

Vključuje zahtevnejše gibalne osnove z izobraževanjem in zabavo, ki vključuje telesno aktivnost oz. vadbo v zdrav način življenja.

Enajst +

NAmenjen otrokom v predpubertetnem obdobju, ki že iščejo zahtevnejšo vadbo. Program jim na zabaven in zanimiv način pomaga pridobivati zdrave navade za vse življenje.

PREDNOSTI

Najpomenbnejše prednosti OTROŠKEGA FITNESA so:

 • varnost z uporabo KidsGym
 • hidravlične fitnes opreme za otroke
 • enostavnost, ne zahteva nobenih sposobnosti
 • zabavna, vsaka vadba je drugačna
 • učinkovitost
 • za otroke od 5 do 12 let
 • razvija pozitivne navade
 • socializacija
 • ni tekmovanje

PODROČJA UPORABE

OTROŠKI FITNES CENTER je lahko:

 • samostojni center
 • del oz. program v velikem fitnes centru
 • fitnes v vrtcu
 • fitnes v šoli
 • rehabilitacijski center za otroke
 • center za vadbo otrok s preveliko telesno težo

 

Kontakt

Medisport AltitudeTraining
SI-1215, Slovenia

© Medisport 2019 | All rights reserved | Privacy Policy | Webdesign: www.splet99.net