Hipoksični sistem za skladiščenje hrane

HYPOXIC FOOD PRESERVATION SYSTEM

Hipoksično okolje učinkovito ščiti sadje in zelenjavo v skladiščih pred gnitjem in škodljivci.
Kontrolirana atmosfera z nizko vsebnostjo kisika in ogljikovega dioksida upočasni proces oksidacije (zorenja ozir. staranja) živil in omogoči pogoje za dolgotrajno hrambo sadja in zelenjave ter onemogoča razvoj in obstoj škodljivcev.

Medisport hipoksični sistemi omogočajo nastavitev poljubnega odstotka kisika v prostoru. Sistem je sestavljeni iz sklopov opreme: priprava zraka, višinski modul in računalniško krmiljen nadzorni sistem. Kontrolni sistem deluje 24h/7dni v tednu in omogoča povezavo,nadzor, spremembo nastavitev in intervencijo v realnem času s strani Medisport Altitude Systems in s strani uporabnika tudi, ko ta ni fizično prisoten.

Hipoksični sistem omogoča

  • Velik LCD ekran z zaslonom na dotik s prikazom posameznih ali enotnega prostora odvisno od zasnove objekta pri uporabniku. Sistem omogoča nastavitve, ki se prikazujejo na LCD ekranu: trenutno vrednost odstotka kisika v prostoru in nastavljen odstotek kisika, čas, nastavitev hipoksije ročno ali po urniku tudi za daljše časovno obdobje, histerezo odstotka kisika. Program je mogoče prilagoditi željam in potrebam uporabnika. Pri dodatni opciji lahko spremljamo vlažnost v prostoru in temperaturo.
  • Zvočni in vizualni alarm v primeru odstopanj od pred nastavljenih stopenj, ki se zapisujejo v arhiv alarmov za kasnejšo diagnostiko. Možnost zaustavitve sistema, v delu kjer se pojavijo odstopanja, npr. v enem od prostorov.
  • Poljuben odstotek kisika v prostoru tudi do 7% O2 (8.000 vm) ali več, če je to smiselno.
  • Sistem prezračevanja, ki deluje tako, da prostor prezračujemo s hipoksičnim zrakom s čimer zagotavljamo svež, prečiščen zrak z doseganjem želenega odstotka kisika.

Contact

Medisport AltitudeTraining
SI-1215, Slovenia

© Medisport 2019 | All rights reserved | Privacy Policy | Webdesign: www.splet99.net