Aktivna vadba

ALTITUDE EXERCISE

Dvojna poraba kalorij, krajši treningi, edinstven vadbeni dražljaj

KAKO TRENIRATI


Za optimalen učinek priporočamo, dva ali trizmerno intenzivna višinska treninga na teden. Višinska oprema je oblikovana tako, da ustreza vsaki vadbeni napravi.

Višinski trening naredi običajni trening intenzivnejši, ker se anaerobni mehanizmi v telesu  sprožijo prej tako, da se skrajša tudi dolžina treninga. Krajši trening. Dvojna poraba kalorij. Edinstvena vzpodbuda pri vadbi. Čas trajanja aktivnega višinskega treninga je odvisen od tega kaj želite doseči, protokol dobite ob nakupu ali izposoji opreme.

Za vse, ki imajo poškodbo mišice ali vezi je aktivni višinski trening odličen način kako obdržati visoko fizično pripravljenost in ob tem ne preobremenjevati poškodovani del. Povratek po poškodbi bo lažji in dobra fizična pripravljenost bo preprečila nastanek novih poškodb.

UČINKI

Učinki so na celični ravni enaki, oziroma podobni IHT.

Dodatna prednost aktivnega višinskega treninga je ciljano spodbujanje specifičnih mišičnih skupin, ki tako postanejo učinkovitejše. Običajni trening na nizki nadmorski višini zniža saturacijo kisika v krvi (SaO2) le za nekaj odstotkov od normalne stopnje, 96 – 98%.

Nasprotno višinski trening z zmerno intenzivnostjo, povzroči padec saturacije za 80% ali 70%. Ta visoka hipoksija, v mišicah spodbuja celo vrsto prilagoditev in jih zato naredi učinkovitejše. Ena od zanimivih prilagoditev so mitohondriji. Mitohondriji – celični organeli, so kot energijske rastline, ki se nahajajo v vsaki celici telesa. Iz glukoze in kisika proizvajajo ATP, naš glavni vir energije. Visoka hipoksija stimulira encime odgovorne za tvorbo učinkovitejših mitohondrijev in povečanje njihove gostote. Druga prednost višinskega treninga je visoka poraba kalorij. Nobena druga oblika ne porabi toliko kalorij v tako kratkem času, kar je idealno za zmanjšanje prekomerne telesne teže oziroma hujšanje.

Contact

Medisport AltitudeTraining
SI-1215, Slovenia

© Medisport 2019 | All rights reserved | Privacy Policy | Webdesign: www.splet99.net